Friday, June 17, 2011

Well.... -.0

hell yeah,dah habis week second dah and boleh start study yang sebenarnya.
Ok,
actually,this week,many things happened to me.Some good thing and some bad stupid thing.I don't care actually,the life cycle.So get used of it actually.
And to you,i know i actually posted that i hate you or what,actually...no la.I won't hate you,for what i want to hate you.
Malas punya pasal,malas nak type banyak.Enjoy your life and happy with your life.For me,hell yeah,i would be fine if you happy ok.Maybe someday..someday..
that's all folk...

Sunday, June 12, 2011

your my...

your my...
hurm...i'm not referring to anyone due to this song.I just liked it and ntah.Enjoy it...


Friday, June 10, 2011

Yeah...A great week to move on!!

Yeah..
Skang dah week first study aku kat uitm.Banyak benda yang aku perlu settle la,subject aku and sebagainya.In meantime,duit ptpn aku dah kluar,so berjimat sebab aku nak beli phone baru.Yeah..blackberry bold ya...itu adalah target saya sekarang.Maybe next week kot ada phone tu,suroh parent aku belikan,lagipun family aku pegi kl next week.My dad graduate,..Yeah..congrate to abah.Hee...phone baru or dslr??heee..boleh tak?
Ok.berbalik cerite week first aku.
Haha..macam-macam jer story dgn friend,happening dalam kelas dan luar kelas dan dalam bilik di hostel.Haha..macam2 la,dan yang best kan..aku skarang part 5.Yeah!!..im still survive,amin grad sama dgn classmate aku.Ok..kita sama2 berjaya n make history on our last year ni.
Lagipun,semester ini macam best sikit kot..ntah aku pun x tahu asal best?lalal...well,who know what happen next aight?lagipun,korang pun mesti gembira gak,ye la..dah benda baru happened kat korang before ni x best,so ya next event nye mesti best.
Ok,before aku off dan tamatkan blogging aku nih,aku nak cite incident yang ntah..Aku pun pikir macam badut sarkas kot..HAHAH.well,i think it's time to forgot all the past and time to move on.I won't remember my past,im sorry k.It's never gonna happened again cuz i want to move on starting now.So,hope if you read this.I hope you would be happy and live a great life.

Hampir lupe lak,cite aku yg pasal badut sarkas tadi,sapa yang tahu..Korang gelak je la dulu.Aku sabar punya person ok..HAHA..tapi aku pun masih nak tergelak gak lau ingat2kan incident lpas solat jumaat tadi.Lastly, "Hye..i really want to know your name and be your friend..can?.

Ok,that's all...dan before signing off,aku letakan lagu fav aku skarang. 

GIVE ME EVERYTHIN-PITBULL FT NEYO 

well,that's all and enjoy reading.Later i share anything that i want to share.

signing off Huahua

Tuesday, May 31, 2011

It's great to be back...

Yeah....saya kembali lagi.Lama dah tak memblogkan sebab malas dan busy sikit.

Ok,firstly nak cite sal ape?banyak sangat nak cite sebab cutikan.Lagipun,ni minggu last aku bercuti so have fun and enjoy before reality is comming.Nak cite sal ape erk?tah la,lagipun kang aku cite banyak sangat,sampai naik cramp tangan aku type cite aku kang.Dipendekan cerita,cuti ini,aku banyak luangkan masa di rumah dan certain hari je aku kluar,ye la...ekonomi tak stabil,dok rumah la solution paling bagus.
And lupe lak,cuti ni ade boring ade best sebabnya aku jumpa kawan2 baru.Ye la,sebab Lomography,aku jumpa new friend and all of them are friendly,yeah...LOMOHUNTER, LOMO ON!.So cuti ni,aku banyak habiskan masa dengan lomo,dok rumah dan lepak dengan kawan-kawan.Lagipun,aku cume kluar hujung minggu jer sebab kereta aku,bapak aku pkai pkai pegi keje.So tak kesah gak,hahaha...

Banyak la aku nak cite lagi tapi nanti la.Ni baru start nak buka blog,nak intro and ready to face off the reality which is coming.Ok..so it's great to be back and start to blogging again...Yeah..
Huahua signing off

Friday, April 29, 2011

YES...IT' the FINAL COUNTDOWN....

Hello peeps...Huahua again.

Yahoo,today 30th April 2011 is my last paper and then..HOLIDAY.
so wish me luck for this last paper cz i doesn't have the mood for study.why?Holiday is coming for sure and i just want to enjoy my holiday.

For sure,Lomo On! and wait for me guys...I following you this holiday for snap2 picture.Yahoo....


SOME OF MY PICTURE USING MY DIANA F+












so i know it's not beautiful as who is master in lomo but im still learning ya..So that all and Happy holiday..Yahoo!!

Huahua signing off 

Sunday, April 17, 2011

Hey you...wanna grab some coffee someday?..

Huahua talkshow lagi....

Dengan hampanya Arsenal seri,tapi aku tak kesah..sebab final and ada happy2 skit kot...eifah..ko dah tengok tak??yang aku cakap tadi..kahkah...share this song which i listen ready for final...After final or sehari before last final paper aku post lagi...See ya...


p/s:Girl, there is something about you that makes me want to say Hai..

Huahua signing off

Saturday, April 16, 2011

1.Final Exam, 2.Lomography, 3.Holiday..

Huahua on air again....

Hello dan Salam kepada semua reader yang baca blog aku.Lama dah Huahua show tak post apa yang best or cite(ce cite-ce cite)...hahaha...saja nak ekot pengaruh cite hantu kak limah.

Ok...Sarawak sekarang dah macam perang kertas,maksudnya..Pilihan raya...haha...Asal aku pergi jalan je,ada2 je tengok muka orang kat tepi jalan,wow...hebat.Ala..pilihanraya,mesti ada kempen kan.So aku saje je nak cite pasal ni sebab nak bagitahu kat korang,sarawak sekarang pilihanraya,dan nak tahu keputusan,tengok tv la.Aku bukan nya boss SPR,lagipun aku tak pergi mengundi.HAHA....masih kecil lagi nak mengundi.

Week ni la last week for kuliah and for 3 weeks coming,my final exam or judgement day bagi aku.Ye la,dah hujung-hujung semester ni kan,mesti ada final exam kan.Haa...so buat sape2 yang akan menghadapi final exam,wishing you all the best and wish me to k.3 minggu jer final aku,so lepas 3 minggu,Holiday is comming.Target aku for this semester,2.7 above.Amin dan boys and girls,save your money cuz cuti datang.Nanti korang tak ade duit lak nak enjoy holiday,susah...last2 dok umah dan cakap or post kat fb la..twitter la..."BORING dan SEANGKATANYA".

Aku cuti ni dah plan apa yang aku nak buat.So before tu,aku nak bagitahu kat korang...YANG aku dah ada Camera DIANA F+ aku sendiri dah...HAHAHA....korang tak caye,nanti la aku upload picture2 yang aku snap dari diana F+ aku.Aku bukan la pro or master dalam lomo ni,sebab aku baru nak start,so merangakak dulu,then baru berlari or naik kete.Hee,cuti ni,aku nak habiskan masa enjoy dengan kawan2 aku and Diana F+ disamping aku.Haha....aku nak cari experience dalam lomography ni,ye la..aku dah start minat dalam lomo ni.Kan aku ade cite or kongsi tentang lomography ni kat blog kau,cube scroll bawah..korang tengok la.Haha..walaubagaimana pun,aku tetap belajar dari bawah dan rajin2 tanya dengan sape2 yang mahir dalam lomo ni.Please,can someone teach me in lomo..hehehe.Oh Final,tolong cepat sebab aku tak sabar cuti tapi final aku mesti struggle untuk capai target aku.

wow..panjang gak cite talkshow aku nih..so nak cite lagi boleh.Tapi tunggu la sebab aku malas nak spoil benda nak aku share kat korang,yer la..Cite aku(ce cite-ce cite).HAHah...masih plak dengan kak limah ni.Hish..enough..yang penting..sekarang,dalam Otak aku ni ada 3 benda jer..dan mesti focus dengan tiga ni....


  1. FINAL EXAM - Ini paling penting sebab aku nak naik aku punya gred or cgpa/gpa aku semester ni.Ye la,dah cukup la aku nak main2 sebab aku dah nak final year dah.Bukan final semester k.Wish me luck ok
  2. LEARNING IN LOMOGRAPHY - haa..ni la hobi yang aku nak sangat2 asah sekarang.Yer la,kan aku dah ada Diana F+ aku dah...so aku try nak mahir dalam lomography ni.Anyone yang mahir or master,add me in your blog k.I want to learn lomography..PLEASE...HAHA
  3. HOLIDAY - ye la..dah habis final exam aku...mesti la ingat holiday.Banyak dah plan aku nak buat time holiday,nanti la aku cite apa plan aku.Lagipun,tak kan la aku nak bagitau sekarang,kang x jadi..Spoil the bean jer la plan holiday aku.lalala..3 weeks for wars and 1 month for freely fly on the sky.Kahkah..mengarut la apa yang aku cakap ni,tapi aku tak kesah..sebab "Cuti is cuti" bak kata classmate aku...Shahrizi..hahaha...

Ok la...dengan Huahua talkshow ni,aku kongsi apa yang akan datang bagi aku k.Thank for reading this Huahua talkshow.Kita berjumpa lagi di lain hari dalam Huahua Talkshow...

signing off Huahua

Tuesday, March 29, 2011

Saman menyaman

Hello peeps...

Huahua on air now....ok...hari ini aku tiada kelas,public holiday.Enjoy la satu hari ini,tapi aku ada assignment,eh presentation yang perlu buat hari ini.

Ok,saman...Ini cerita tentang saman yang berlaku semalam.Hampir semua motorsikal dan kerata yang parking kat belakang Uitm aku nih,kena saman.Mak aih,selama ni aku park kerata aku kat belakang,tak de pun kena saman dari polis,tapi semalam,macam penoh jer surat saman kat kereta dan motorsikal.Ini yang membuatkan,tuan punya motor dan kereta benggang.Apa sebab dey all kena saman???

Nak kata road kat pintu belakang tu ada line kuning...tak de lak aku tengok.Mengong kot polis tak nampak yang tiada sebarang line kuning or putih kot kat belakang tu,tapi ada gak saman???Macam mana ini boleh berlaku??adakah mereka ini tiada kerja untuk saman di jalan raya??Manakah sistem demokrasi di negara ini??*aku buat lawak jap...haha

Lagipun,kalau korang pernah pergi kat Uitm aku ni,di Sarawak.Pintu belakang Uitm ni kiranya dah macam jalan mati,so boleh la park kan..lagipun masih dalam area Uitm punya jalan.Tapi,encik polis masih gak saman.Hairan,selama aku disini dan park kerata,tiada pun saman aku terima.Happy jer aku park kereta aku kat belakang ni.Tapi semalam la,dalam sejarah kot,saman penoh kat semua kereta dan motorsikal kat belakang Uitm.Dan apa yang tertera kat surat saman tu,semua sama saja kesalahan dia,No 2 punya kesalahan.Aku dah lupa apa no.2 tu.

Dah,lagipun aku terlupa nak ambil picture surat tu semalam,hahaa..hujan kot.Lagipun,aku tengok dah hancur surat saman sebab hujan.Kahkah..so sesiapa yang ada kereta di belakang or motor..sila chek sekiranya ada lagi surat saman.Kalau tiada,cari la serpihan sebab dah hancur disebabkan hujan.

Itu je aku nak cite....dengan prihatin dan mempertikaikan tindakan saman itu,renung-renungkan encik polis kenapa anda perlu saman jugak??Dekat road dah tak dapat nak saman ke or nak cari duit lebih ni??haiya....ok tu je...

-gambar adalah hiasan semata-mata-

Huahua signing off

Saturday, March 26, 2011

LOMOGRAPHY

Huahua talk show on air now...

Hari ini ahad,jadi kita enjoy dan relax.Haa...sebelum aku nak start,sape2 suke gambar????mesti semua sukakan or nak sangat-sangat bergambar sakan.Ala,tak dapat jadi artis,bergambar macam artis pun jadikan??haha...just kidding.Ni aku nak cite sal lomography..

APA ITU LOMOGRAPHY

Lomography adalah satu cabang dalam photography.Tapi,lomo ni lain sket dari photography biase,sebab..lomography ni menggunanakan film lame.Ala,macam camera lama-lama yang guna kodak tu.Haa...tu la lomography,dan camera lak,kecik dan tak besar gedabak macam dslr.

Selain daripada itu,lomography gak ada ciri-ciri sendiri.Maksud nya kualiti gambar yang diperolehi lepas snap picture.Kadang-kadang,ade yang blur,overbright,saturation tinggi or rendah..dan macam-macam lagi.Selain itu,yang special lomo ni,korang boleh experiment dengan gambar,macam snap 2 picture in one slide film.Aku sebut je ni sebab nk cite aku tak tahu,tapi kalau korang tengok gambar..baru korang paham kan.Nanti aku show some picture k.


JENIS-JENIS CAMERA LOMOGRAPHY



Ha..ini la diana f+. Camera ini la yang paling banyak kot orang guna,tapi ade lagi dan banyak jenis lomo camera.


ini pula LC-A,camera lomo yang first.Nice dan simple,tapi harga skrang dah mahal kot dari diana.


Macam old skool camera kan,haa...ni la lubitel.Camera ini ada skit mahal sebab dah nama old skool,time Albert Einstein kot dah ade camera ni..hahaha

  
ni pulak fish eye no 2.Korang mesti hairan,amende yang macam mata dinasor tu??hehe..dah nama fish eye,so gambar yang terhasil dari camera ini da shape tersendiri.

banyak lagi jenis camera lomography,tapi ni aku pick random.Ade pop9,supersample,colorflash...dan macam-macam lagi.Korang boleh search kat google k.

GAMBAR-GAMBAR FROM LOMOGRAPHY





ni some example dari fish eye camera...nice kan..macam mata ikan.Haha..tiada la..- image from google-




ini pulak gambar terhasil dari LC-A dan diana siri.nice ape,tapi korang mesti ade camera dulu baru la dapat snap picture korang suka...

dan ini sample-sample gambar yang terhasil dari lomography.










-all sources picture taken from Google-

tengok,hasil Lomography,nice kan....so kalau kolau korang nak.Mesti ade camera dulu k..dan cari la kawan-kawan yang interest dalam lomo gak..senang cite when snap2 time outing.


10 GOLDEN RULE OF LOMOGRAPY

  1. Take your camera everywhere you go - bawalah camera lomo anda dan gantong kat badan kemana anda pergi.
  2. Use it any time -day or night- tak kira siang or malam,korang snap jer picture...tu la lomography
  3. Lomography is not an interference in your life, but part of it -lomography ni bukan la menggangu hidup anda,tapi sebahagian hidup anda sekiranya anda memang minat lomography
  4. Try the shot from the hip -cube snap picture tu dari bawah(aras pinggul anda k)
  5. Approach the objects of your lomographic desire as close as possible -seboleh-bolehnye,time snap tu,kalau boleh dekat2 dengan apa yang korang nak picture untuk kualiti picture yang memuaskan
  6. Don't think -jangan banyak pikir,just snap..
  7. Be fast -mesti pantas,sebab apa yang berlaku sepantas kilat...tekan snap,tekan snap...tu jue
  8. You don't have to know beforehand what you captured on film -ni korang jangan binggung dengan apa hasil yang korang perolehi lepas snap picture,just snap banyak2....
  9. Afterward either -lepas snap banyak2,jangan pikir banyak lagi..tuka film...snap lagi..
  10. Don' worry about rules. -rule....ekot je instinct korang...ade sign no photography..lantak la..aku punye hobi nk snap picture..tu la maksudnya....be yourself 





so,menarik kan lomography..lagipun bajet untuk lomo ni sesuai la sapa yang ekonomi yang agak kurang..sebab harga camera tu murah...Dan yang penting,kecil,ringkas,dan kualiti picture yang berbeza.

Akhir kata,information yang aku kongsi ni ada kurang or salah..harap maaf k..sebab ni aku cite dan read from web k..Kalau korang nk tahu,korang tanya la orang yang memang hobi dalam Lomography.Aku lak..on the way sebab belom ada camera k..Hehe...

Huahua signing off

Friday, March 25, 2011

PLKN..PLKN.....

It's Huahua talk show...

Ok,sebelum aku start show ni..korang tahu ape tu PLKN??..meh aku cite sikit-sikit tentang PLKN.PLKN adalah salah satu program oleh government Malaysia untuk membentuk remaja-remaja agar mempunyai nilai Kenegaraan yang tinggi serta patriotism yang mantap.Maksud PLKN adalah Program Latihan Khidmat Negara. Setiap tahun,akan ada tiga siri dan dalam plkn tersebut,macam-macam aktiviti yang terdapat dalam PLKN.Camne aku tahu semua ni,sebab aku pernah lalui plkn.Aku masok PLKN siri 1 Kumpulan 6 2009 camtu kot.Aku dah lupe,tapi tang aku tahu...aku siri 1 kumpulan 6.Hahahah..Funny moment that time and sumpah aku cakap,once a million experience yang aku takkan lupe dalam hidup.

Ok,berbalik cite PLKN,tadi aku surf la Fb aku..then aku teringat la ttg Plkn aku.Search punye search,terjumpe la aku group untuk siri aku.Kem aku,Kem Puncak Permai(KPP)..fuh..sumpah aku layan dalam tu.Yer la,jumpa kawan baru,dan macam-macam lagi.So kesimpulanya,aku learn new thing during PLKN.Haa..ni mesti ade yang pkir,Plkn tak best...Tapi aku cakap kat korang.,Sumpah...korang having fun and enjoy during 3 months time plkn.Seriously aku cakap,memang best...lagi2 la time menembak...mak aih,pegang M16 lak tu..Ha..aku dh cakap best ape..so conclusion for the last,PLKN best.Aku cakap best,best la...jangan la nk bangkang ape lagi...korang tak rugi masok plkn,kluar2 dapat gak duit.Lagipun,banyak pengalaman korang pelajari.Yer la,selain kenal dengan perempuan baru*bagi aku la...lelaki and perempuan lak..jumpe laki hensem..tapi BOTAK....hahaha..tu la hakikatnye..BOTAK...

Kalau aku nak cite sal plkn time aku,mak aieh...gila cramp tangan aku nak taip.Tapi yang pastinya,sape yang lepas dan baru saja tamat plkn,korang mesti enjoy kan???rindu...haaa..same la macam aku,yer la..banyak story aku during plkn.Nak cite lagi,aku punye cite,aku jer yang tahu ape berlaku time aku Plkn dan sape2 yang sama dengan kem aku.Jangan lupe,trademark kem KPP,UP tum2...gile bapak la tumbuk kera.Macam langsuir la denda ni,yer la...buat 100x korang up tum2..penat macam longar semua skru2 kaki tangan korang.

Ok,dah..enough story..aku jst nk tunjuk picture2 during plkn aku,*banyak sangat kot..tapi yang aku choose la.okay...


Ni gambar time kelas jati diri.Gempak siot...semua orang ada dalam gambar ini.Aku camera man jer...

ha..ini mesti.Bebaris..so ni gambar untuk kompeni Bravo,ade 4 kompeni k..ALPHA,BRAVO,CHARLIE dan DELTA.Aku dalam kompeni Alpha



Tengok,kanak-kanak riang.Memang enjoy sakan la kawan aku ni,siap melompat lak tuh.hahaha



ha ni la kem aku...Kem Puncak Permai..KPP....bagi aku the best la sebab aku masok kem ni jer..




ni gambar tak bleh blah.Sebab aku ade dalam tu,mane tak nye.Aku layan jer la dalam senamseni.HAHAHA..layan...senam seni kot..ape senam seni,tak nak ingat.hahaha




haaa.... ini la merakit dan aku ka belakang sekali,sebalah kiri yang kurus tuh..HA...rakit ni tak silap aku,Alpha yang menang kot...hahaha....





Haaa...ni pulak gambar perempuan.So,obviously lelaki kat sini cari perempuan yang dey all suke..hahaha..bagi aku..aku tak la..sebab aku dah ade time tu..hahahaha..tapi aku make friend...tak salah kan...hahaha




ni pulak TTS,Tempur Tanpa Senjata or kiranye,selfdefence la..mak aih...AIYA...tu jer la aku dapat sebut.Tendang sana-sini..macam Bruce Lee lak...hahaha



dan ini time khidmat masyarakat dimana kite orang arang akan buat keja amal cmtu la...so layan habis

So dengan ni,aku memang masih ingat ape yang happened during plkn aku.BEST WOI...so nak cite lagi...x nak...sebab panjang sangat...lenguh tangan aku...so enjoy ya...

Huahua signing off

SECOND ODER-Calculus-

Huahua talkshow on air now...


Ok,sebelum aku start talkshow aku..anyone who taking calculus,can please teach me how to do second order sampai aku paham..nanti aku beri reward??anyone..


Haa..ni la aku...aku dah la study menatang second order ni,tapi...maseh gak aku lupe camne nak buat second order.What the fartt...haha,so forget about my test k.Sebab aku dah buat yang terbaik,so confident la.So now,aku nak cite ape lagi...


Sebab,it's weekend yahoo...tu je aku nak cite dalam talkshow ni...nanti aku cite bende lain lak..okay


Huahua signing off..

Thursday, March 24, 2011

Coffee in the morning...

Welcome to Huahua talkshow again....Wow,it's friday and how do you start your day???


Some people starting their day with coffee.Nice,same goes to me,start the day with coffee.So do you know what type of coffee,i meant..the recipe for coffee.Here some of example that i already taste.


CAPPUCCINO


Haa...cappuccino,who doesn't know cappuccino? cappuccino is the most popular coffee in the world. Great and light taste i think, but ya..cappuccino taste nice.Even, cappuccino are one fo the most popular types of espresso drink.Light and foamy coffee which cappuccinos are only espresso and foam,but the liquid milk that create the foam.Skillful barista can create a nice foam when making cappuccino.

LATTE

latte has a bit familiar with cappuccino but it's contain more foamed milk which more milkier than cappuccino.Same with cappuccino,but the amount of foamed milk create more foamy and heavier than cappuccino but still persevered the taste of the coffee.One of most popular coffee and easy to make than cappuccino.

  

ESPRESSO



Ok, this is the usually coffee drink by all people around the world.Well,it's a regular coffee and it fine with all kind of recipe.Well, i usually take this as my morning breakfast drink,haha...I'ts perfectly or suitable with all type recipe such as hot or cold coffee. 

Ok,that's all i can listed for now...cuz to many coffee in the world.But three of this,i already taste it...STARBUCKS la...where else...kahkah..
well, i'm a coffee lover and coffee start my day everyday.

So,see ya'all at my next post and happy reading...derr...

p/s: sorry about my English, just my style...dat's all...Huahua

Huahua signing off 

Tuesday, March 22, 2011

Hari ini dalam sejarah Industrial Process class

Hallooo...and welcome to Huahua talkshow.


Ok,settle dah test statistic hari ini dan tinggal calculus on friday.Getting pressure after this thursday.Gerrr...pfftt~~


Ok,just nak share especially classmate aku,EH4DB.. Korang tahu tak,berape orang je yang turun kelas IP hari ini??cube teke??...10,12 or full class student..semua nya hanya rekaan semata2. Korang tahu, minimum yang paling latest sampai sekarang yang datang kelas IP adalah...jeng2...8 orang sahaja dan hari ini adalah minimun pelajar yang hadir.So korang bayangkan,8 over 20 yang datang kelas IP hari ni,12 orang lagi pegi mane.Jom,kite ekot alasan-alasan yang aku dengar dan komen classmate aku hari ini


Student A: "hehe...aku bangun akher.Pukul 7.30 aku bangun...apa yang korang belajar time Ip tadi??"


Student B: "aku pun sama,malam tadi aku tido lewat. Kan hari ini ade test,so tu sebab aku tak turun Ip,apa korang belajar time Ip tadi?madam cari tak?"


Student C: "hehehe....biasa la,hari selasa kan kelas di audi.So aku memang dah plan escape.Lagipun,aku semalam dah turun n hari ni test statistic,dah belajar blom?haa...tadi belajar ape time Ip??ade kuiz tak??"


-harap maklum,ini hanya aku dengar dan ingat.Ingat pun myb tak btol kot(sorry ya) dan last jawapan dalam dialog ni"tadi belajar ape time Ip??"-


Dipendekan cerita apa yang sebenarnya berlaku semasa kelas IP tadi begini. Korang bayangkan,8 orang yang hadir dari 20 orang,ape perasaan lecturer??mesti nak naik angin la..dh student datang sikit.Pastu lak,laptop takde,haa...korang nak belajar camne kalau dh smue note dalam powerpoint.Pastu lak,ambil projector bukanya awal2 or before start kelas,tapi lepas lecturer datang baru nak ambil....Ish..ish...*aku adalah golongan yang hadir ya..harap maklum.


So,dengan tabahnya 8 orang yang hadir ni,kene dengar tempias lecturer yang marah sebab hal ini.Lagipun,lecturer ini baru first time marah kat student dan group aku la paling first.WORLD IP CLASS RECORD kot,bukan Guinness book world record ok.Pendek lagi pendek cite,kelas start pkl 8,dengan officially tamat pukul 8.30.Mak aih,first time untuk semester ini kot,kelas dismiss awal..


Lagi dipendekan cerite dan buat tamatkan cerita ni,Pengajaran penting yang diperolehi dari kejadian kelas IP hari ini*khasnya untuk classmate aku iaitu 12's EH4DB..



  1. Datang la ke kelas dengan rela hati walaupun anda malas.
  2. Bawa laptop sebab hari selasa amat memerlukan laptop
  3. Ambil projector before lecture datang dan siapkan semua or prepare utk study
  4. Datang la sebab,time kelas IP la paling ideal untuk CNP*copy and past* jawapan dari kawan kalau tak siap assignment korang
  5. Always said *understand* walaupun korang tak faham,sebab IP punye subject just banyak hafal.Tak macam calculus yang peningkan kepala dengan calculation
  6. Tido hanya digalakan apabila rehat sebentar sahaja sebab rehat akan berlarutan sehingga the end of the lecture*mengikut permerhatian aku
  7. Bawala gadget anda(Ipod,Ipad,Mp3 player,Psp,Laptop dan sbgnya) sekiranya anda boring dalam kelas*tidak digalakan selalu berbuat demikian kerana hanya anda sangat-sangat mengantok sahaja boleh berbuat demikian..sebab..utk hilang ngantok la
  8.  LAST and the last,TURUN je kelas IP,layan kan diri anda sebab FINAL EXAM dah dekat.Aku punye note tak cukup lengkap ni
So,ending talkshow ini....Majulah Sukan untuk negara dan support our local Huahua Talkshow...hAHAHA...kidding...

Huahua signing off




Monday, March 21, 2011

Take a break..My upcoming movie

Hello dan bertemu kembali dalam rancangan saya.Huahua Live show..*bongok mengarut.


Kali ini,dalam bm+bi ya...nk review upcoming movie yang aku pick. So let's review it.. Roll film...




1)Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides



Ha...ini la movie yang aku paling minat. CAPTAIN JACK SPARROW...lawak habis tahap gaban. For yang tak tahu pasal jack sparrow ni,korang memang kuno habis,better pergi zaman hang tuah la.So sinopsis tentang chapeter ni, advanture jack sparrow yang bertemu dengan scandal yang jadi tak jadi..sape lagi..ntah..aku pun x tahu sape, sebab aku tgk kat web jugak ni. So, as usual,captain BARBOSA, kawan jahat tapi kamceng dgn jack sparrow ni yang akan bertemu dengan Captain Blackbeard. Captain Blackbeard ni kalau penah dengar, mcm lanun lagendary la. So bla..bla...adventure jack sparrow mesti ade lawak tahap pecah perut.Ok...next movie please.


2)Captain America: The First Avenger



Ha...ini pulak cite sal Captain America. Favorite hero aku time kecik gak la sebab action figure die cool.Ha..zaman cerita ini time perang dunia kedua,so tahu2 la sape musoh time tu. Steve Roger a.k.a Captain America yang terhasil dari parent dier,hahaha...*kidding...dari experiment tentera untuk hasilkan super soldier camtu la.Tak silap aku la...tapi aku tengok preview cite ni kat you-tube..FIVE STAR THUMB up...ok...so nanti la..aku just cakap je....Next please.


3)Transformers: Dark of the Moon



Ini dia, cerita aku yang aku paling tunggu gak.Transfomers..tak sabar nak tunggu cite ni kluar kt wayang.Ha..cite ni kisah tentang time Niel Armstrong pergi bulan,n jumpe transfomers kat bulan,so kirenye bkn Sam Witwicky punya nenek yang tahu transformers first,tpi Neil Armstrong..hahaha...*aku nk tnye si Neil ni. Aku dengar dalam ni ade unicorn, transfomers paling kuat la antara transfomers,tapi si unicorn ni nk kte autobots,bukan apatah lagi decepticon. So die ni mcm tuhan transfomers la.Kalua korang ade tengok transfomers time kecik2,tahu la sape unicorn. Aku tahu sebab aku peminat transfomers time kecik2 dulu. So as usual, kereta sport la yang jadi tumpuan dalam cite ni.AND...My sayang Megan Fox tak berlakon dalam ini...Waa...ni yang buat aku rindu kat die..*harap maklum,ini cuma khayalan semata-mata...hahaha...so tunggu jer movie ni datang k.Mlas nk cakap banyak.


4)Fast Five



If you smell,what The Rock, Is cooking...masak sambal belacan kot...HAHAHAha....Ni dia, cite kereta paling fames dalam dunia kot.Sape tak kenal O'brian. Hahaha...best sebab,kereta dalam cite ni gempak habis. Ye la,sape yang tak nak kereta dalam cite ni.Kalau aku,simpan dan simpan,tak kan bawak kat jalan raya kt malaysia ni.Ye la,dh upgrade..x pasal2 kang kene jpj.Dalam cite ni,bese la,o'brian and dom la watak utama n sape2 lagi racer la dalam ni usaha cari freedom dengan mcm2 cara*aku mls nk tulis lagi ni...tgk preview.Tapi,THE ROCK ade dalam ni,smack down x de...hahaha..sory to the rock fans,x der people elbow...hahahaha...


5)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II



Encik Kari reporter..eh2..salah..harry potter...haa ini final sequel cite harry potter.So sape die hard fans harry,jangan sedih..sebab harry potter adalah imaginasi sahaja...dalam cite ni,well as usual,harry potter akan berlawan dengan voldermot*aku x reti eja name villain ni.So aku pun x tahu ape nk cakap pasal harry potter ni sebab yang episod before ni aku blom tengok lagi,so nanti la aku layan harry potter marathon.Haa...aku suke ema watson dalam ni,cute ape...HAHAHA....well...ni video preview kat bawah..link je...clik ya..


Banyak lagi preview aku nak kongsi tapi ni top 5 movie yang aku preview dan menarik perhatian aku.Nanti2 la aku preview cite ape yang best yang aku nak share dengan korang.Well..

Huahua signing off here,adios. 

Sunday, March 20, 2011

White Dove and A Crow



Story about a crow and a white dove


one day, a crow fly freely at some places without any purpose. In mean time, some other bird fly with their couple and make the crow upset.


Later, the crow saw a white dove at a park and immediately fly to the white dove. So the crow asked the white dove;


Crow: " would you be my couple for accompany me fly this park"


White dove: "sure, but you a crow, i'm a dove. I would fly with you if you turn me into red color"


Crow: "I would do it,but please give me a time"


So, the crow tear his body with it's beak and it's blood splash to the feather of the dove. The dove turn to red color due to the blood from the crow. In mean time, the crow fell down and saw the dove turn red for the last.


The white dove try to waked the crow but the crow never waked up. It's too late for the dove to said that the crow doesn't had to do such action. The dove will fly with the crow as the dove know that,the crow is honestly asked the dove to fly with the crow..


 p/s: this story i found from someone blog...lalal...i don't know..just surf it. So..enjoy it,*layan jiwang before tido dan tambah picture...hahaha... 






-Huahua-

Monday


Yahoo... it's monday already and a new week just started for me and for everybody too.


And by the way, those picture above this, isn't it nice? for me,it's a art. I like it and thinking i want to buy a camera dlsr or what ever it's name. Snap some picture and share it in my blog.Later i ask my parents to buy a camera for me...hehehe*saya mahu kamera...


There something bother in my head now,so kinda hard to sleep at this time.Later or after this,dreamland and some pillow + blanket = SLEEPING...ya2 i go to sleep la...


Honestly, yesterday was a boring + nothing to do + lonely + blur + act stupid = SUNDAY. I don't know why yesterday was a very-very boring sunday for me. Never mind, already forgot it.I HATE IT.


Cehhtt... I think i solve my problem now...well, how i do it? just do by your own. You got your own way how to solve it..duh!...


Off set and signing off. Huahua