Tuesday, March 29, 2011

Saman menyaman

Hello peeps...

Huahua on air now....ok...hari ini aku tiada kelas,public holiday.Enjoy la satu hari ini,tapi aku ada assignment,eh presentation yang perlu buat hari ini.

Ok,saman...Ini cerita tentang saman yang berlaku semalam.Hampir semua motorsikal dan kerata yang parking kat belakang Uitm aku nih,kena saman.Mak aih,selama ni aku park kerata aku kat belakang,tak de pun kena saman dari polis,tapi semalam,macam penoh jer surat saman kat kereta dan motorsikal.Ini yang membuatkan,tuan punya motor dan kereta benggang.Apa sebab dey all kena saman???

Nak kata road kat pintu belakang tu ada line kuning...tak de lak aku tengok.Mengong kot polis tak nampak yang tiada sebarang line kuning or putih kot kat belakang tu,tapi ada gak saman???Macam mana ini boleh berlaku??adakah mereka ini tiada kerja untuk saman di jalan raya??Manakah sistem demokrasi di negara ini??*aku buat lawak jap...haha

Lagipun,kalau korang pernah pergi kat Uitm aku ni,di Sarawak.Pintu belakang Uitm ni kiranya dah macam jalan mati,so boleh la park kan..lagipun masih dalam area Uitm punya jalan.Tapi,encik polis masih gak saman.Hairan,selama aku disini dan park kerata,tiada pun saman aku terima.Happy jer aku park kereta aku kat belakang ni.Tapi semalam la,dalam sejarah kot,saman penoh kat semua kereta dan motorsikal kat belakang Uitm.Dan apa yang tertera kat surat saman tu,semua sama saja kesalahan dia,No 2 punya kesalahan.Aku dah lupa apa no.2 tu.

Dah,lagipun aku terlupa nak ambil picture surat tu semalam,hahaa..hujan kot.Lagipun,aku tengok dah hancur surat saman sebab hujan.Kahkah..so sesiapa yang ada kereta di belakang or motor..sila chek sekiranya ada lagi surat saman.Kalau tiada,cari la serpihan sebab dah hancur disebabkan hujan.

Itu je aku nak cite....dengan prihatin dan mempertikaikan tindakan saman itu,renung-renungkan encik polis kenapa anda perlu saman jugak??Dekat road dah tak dapat nak saman ke or nak cari duit lebih ni??haiya....ok tu je...

-gambar adalah hiasan semata-mata-

Huahua signing off

1 comments:

putra87­™ said...

haha.. abisla.. nabil.. kna saman... btau p.itam nnt kalo nk dia tlg check..

Post a Comment