Friday, March 25, 2011

PLKN..PLKN.....

It's Huahua talk show...

Ok,sebelum aku start show ni..korang tahu ape tu PLKN??..meh aku cite sikit-sikit tentang PLKN.PLKN adalah salah satu program oleh government Malaysia untuk membentuk remaja-remaja agar mempunyai nilai Kenegaraan yang tinggi serta patriotism yang mantap.Maksud PLKN adalah Program Latihan Khidmat Negara. Setiap tahun,akan ada tiga siri dan dalam plkn tersebut,macam-macam aktiviti yang terdapat dalam PLKN.Camne aku tahu semua ni,sebab aku pernah lalui plkn.Aku masok PLKN siri 1 Kumpulan 6 2009 camtu kot.Aku dah lupe,tapi tang aku tahu...aku siri 1 kumpulan 6.Hahahah..Funny moment that time and sumpah aku cakap,once a million experience yang aku takkan lupe dalam hidup.

Ok,berbalik cite PLKN,tadi aku surf la Fb aku..then aku teringat la ttg Plkn aku.Search punye search,terjumpe la aku group untuk siri aku.Kem aku,Kem Puncak Permai(KPP)..fuh..sumpah aku layan dalam tu.Yer la,jumpa kawan baru,dan macam-macam lagi.So kesimpulanya,aku learn new thing during PLKN.Haa..ni mesti ade yang pkir,Plkn tak best...Tapi aku cakap kat korang.,Sumpah...korang having fun and enjoy during 3 months time plkn.Seriously aku cakap,memang best...lagi2 la time menembak...mak aih,pegang M16 lak tu..Ha..aku dh cakap best ape..so conclusion for the last,PLKN best.Aku cakap best,best la...jangan la nk bangkang ape lagi...korang tak rugi masok plkn,kluar2 dapat gak duit.Lagipun,banyak pengalaman korang pelajari.Yer la,selain kenal dengan perempuan baru*bagi aku la...lelaki and perempuan lak..jumpe laki hensem..tapi BOTAK....hahaha..tu la hakikatnye..BOTAK...

Kalau aku nak cite sal plkn time aku,mak aieh...gila cramp tangan aku nak taip.Tapi yang pastinya,sape yang lepas dan baru saja tamat plkn,korang mesti enjoy kan???rindu...haaa..same la macam aku,yer la..banyak story aku during plkn.Nak cite lagi,aku punye cite,aku jer yang tahu ape berlaku time aku Plkn dan sape2 yang sama dengan kem aku.Jangan lupe,trademark kem KPP,UP tum2...gile bapak la tumbuk kera.Macam langsuir la denda ni,yer la...buat 100x korang up tum2..penat macam longar semua skru2 kaki tangan korang.

Ok,dah..enough story..aku jst nk tunjuk picture2 during plkn aku,*banyak sangat kot..tapi yang aku choose la.okay...


Ni gambar time kelas jati diri.Gempak siot...semua orang ada dalam gambar ini.Aku camera man jer...

ha..ini mesti.Bebaris..so ni gambar untuk kompeni Bravo,ade 4 kompeni k..ALPHA,BRAVO,CHARLIE dan DELTA.Aku dalam kompeni Alpha



Tengok,kanak-kanak riang.Memang enjoy sakan la kawan aku ni,siap melompat lak tuh.hahaha



ha ni la kem aku...Kem Puncak Permai..KPP....bagi aku the best la sebab aku masok kem ni jer..




ni gambar tak bleh blah.Sebab aku ade dalam tu,mane tak nye.Aku layan jer la dalam senamseni.HAHAHA..layan...senam seni kot..ape senam seni,tak nak ingat.hahaha




haaa.... ini la merakit dan aku ka belakang sekali,sebalah kiri yang kurus tuh..HA...rakit ni tak silap aku,Alpha yang menang kot...hahaha....





Haaa...ni pulak gambar perempuan.So,obviously lelaki kat sini cari perempuan yang dey all suke..hahaha..bagi aku..aku tak la..sebab aku dah ade time tu..hahahaha..tapi aku make friend...tak salah kan...hahaha




ni pulak TTS,Tempur Tanpa Senjata or kiranye,selfdefence la..mak aih...AIYA...tu jer la aku dapat sebut.Tendang sana-sini..macam Bruce Lee lak...hahaha



dan ini time khidmat masyarakat dimana kite orang arang akan buat keja amal cmtu la...so layan habis

So dengan ni,aku memang masih ingat ape yang happened during plkn aku.BEST WOI...so nak cite lagi...x nak...sebab panjang sangat...lenguh tangan aku...so enjoy ya...

Huahua signing off

0 comments:

Post a Comment