Tuesday, March 29, 2011

Saman menyaman

Hello peeps...

Huahua on air now....ok...hari ini aku tiada kelas,public holiday.Enjoy la satu hari ini,tapi aku ada assignment,eh presentation yang perlu buat hari ini.

Ok,saman...Ini cerita tentang saman yang berlaku semalam.Hampir semua motorsikal dan kerata yang parking kat belakang Uitm aku nih,kena saman.Mak aih,selama ni aku park kerata aku kat belakang,tak de pun kena saman dari polis,tapi semalam,macam penoh jer surat saman kat kereta dan motorsikal.Ini yang membuatkan,tuan punya motor dan kereta benggang.Apa sebab dey all kena saman???

Nak kata road kat pintu belakang tu ada line kuning...tak de lak aku tengok.Mengong kot polis tak nampak yang tiada sebarang line kuning or putih kot kat belakang tu,tapi ada gak saman???Macam mana ini boleh berlaku??adakah mereka ini tiada kerja untuk saman di jalan raya??Manakah sistem demokrasi di negara ini??*aku buat lawak jap...haha

Lagipun,kalau korang pernah pergi kat Uitm aku ni,di Sarawak.Pintu belakang Uitm ni kiranya dah macam jalan mati,so boleh la park kan..lagipun masih dalam area Uitm punya jalan.Tapi,encik polis masih gak saman.Hairan,selama aku disini dan park kerata,tiada pun saman aku terima.Happy jer aku park kereta aku kat belakang ni.Tapi semalam la,dalam sejarah kot,saman penoh kat semua kereta dan motorsikal kat belakang Uitm.Dan apa yang tertera kat surat saman tu,semua sama saja kesalahan dia,No 2 punya kesalahan.Aku dah lupa apa no.2 tu.

Dah,lagipun aku terlupa nak ambil picture surat tu semalam,hahaa..hujan kot.Lagipun,aku tengok dah hancur surat saman sebab hujan.Kahkah..so sesiapa yang ada kereta di belakang or motor..sila chek sekiranya ada lagi surat saman.Kalau tiada,cari la serpihan sebab dah hancur disebabkan hujan.

Itu je aku nak cite....dengan prihatin dan mempertikaikan tindakan saman itu,renung-renungkan encik polis kenapa anda perlu saman jugak??Dekat road dah tak dapat nak saman ke or nak cari duit lebih ni??haiya....ok tu je...

-gambar adalah hiasan semata-mata-

Huahua signing off

Saturday, March 26, 2011

LOMOGRAPHY

Huahua talk show on air now...

Hari ini ahad,jadi kita enjoy dan relax.Haa...sebelum aku nak start,sape2 suke gambar????mesti semua sukakan or nak sangat-sangat bergambar sakan.Ala,tak dapat jadi artis,bergambar macam artis pun jadikan??haha...just kidding.Ni aku nak cite sal lomography..

APA ITU LOMOGRAPHY

Lomography adalah satu cabang dalam photography.Tapi,lomo ni lain sket dari photography biase,sebab..lomography ni menggunanakan film lame.Ala,macam camera lama-lama yang guna kodak tu.Haa...tu la lomography,dan camera lak,kecik dan tak besar gedabak macam dslr.

Selain daripada itu,lomography gak ada ciri-ciri sendiri.Maksud nya kualiti gambar yang diperolehi lepas snap picture.Kadang-kadang,ade yang blur,overbright,saturation tinggi or rendah..dan macam-macam lagi.Selain itu,yang special lomo ni,korang boleh experiment dengan gambar,macam snap 2 picture in one slide film.Aku sebut je ni sebab nk cite aku tak tahu,tapi kalau korang tengok gambar..baru korang paham kan.Nanti aku show some picture k.


JENIS-JENIS CAMERA LOMOGRAPHY



Ha..ini la diana f+. Camera ini la yang paling banyak kot orang guna,tapi ade lagi dan banyak jenis lomo camera.


ini pula LC-A,camera lomo yang first.Nice dan simple,tapi harga skrang dah mahal kot dari diana.


Macam old skool camera kan,haa...ni la lubitel.Camera ini ada skit mahal sebab dah nama old skool,time Albert Einstein kot dah ade camera ni..hahaha

  
ni pulak fish eye no 2.Korang mesti hairan,amende yang macam mata dinasor tu??hehe..dah nama fish eye,so gambar yang terhasil dari camera ini da shape tersendiri.

banyak lagi jenis camera lomography,tapi ni aku pick random.Ade pop9,supersample,colorflash...dan macam-macam lagi.Korang boleh search kat google k.

GAMBAR-GAMBAR FROM LOMOGRAPHY





ni some example dari fish eye camera...nice kan..macam mata ikan.Haha..tiada la..- image from google-




ini pulak gambar terhasil dari LC-A dan diana siri.nice ape,tapi korang mesti ade camera dulu baru la dapat snap picture korang suka...

dan ini sample-sample gambar yang terhasil dari lomography.










-all sources picture taken from Google-

tengok,hasil Lomography,nice kan....so kalau kolau korang nak.Mesti ade camera dulu k..dan cari la kawan-kawan yang interest dalam lomo gak..senang cite when snap2 time outing.


10 GOLDEN RULE OF LOMOGRAPY

  1. Take your camera everywhere you go - bawalah camera lomo anda dan gantong kat badan kemana anda pergi.
  2. Use it any time -day or night- tak kira siang or malam,korang snap jer picture...tu la lomography
  3. Lomography is not an interference in your life, but part of it -lomography ni bukan la menggangu hidup anda,tapi sebahagian hidup anda sekiranya anda memang minat lomography
  4. Try the shot from the hip -cube snap picture tu dari bawah(aras pinggul anda k)
  5. Approach the objects of your lomographic desire as close as possible -seboleh-bolehnye,time snap tu,kalau boleh dekat2 dengan apa yang korang nak picture untuk kualiti picture yang memuaskan
  6. Don't think -jangan banyak pikir,just snap..
  7. Be fast -mesti pantas,sebab apa yang berlaku sepantas kilat...tekan snap,tekan snap...tu jue
  8. You don't have to know beforehand what you captured on film -ni korang jangan binggung dengan apa hasil yang korang perolehi lepas snap picture,just snap banyak2....
  9. Afterward either -lepas snap banyak2,jangan pikir banyak lagi..tuka film...snap lagi..
  10. Don' worry about rules. -rule....ekot je instinct korang...ade sign no photography..lantak la..aku punye hobi nk snap picture..tu la maksudnya....be yourself 





so,menarik kan lomography..lagipun bajet untuk lomo ni sesuai la sapa yang ekonomi yang agak kurang..sebab harga camera tu murah...Dan yang penting,kecil,ringkas,dan kualiti picture yang berbeza.

Akhir kata,information yang aku kongsi ni ada kurang or salah..harap maaf k..sebab ni aku cite dan read from web k..Kalau korang nk tahu,korang tanya la orang yang memang hobi dalam Lomography.Aku lak..on the way sebab belom ada camera k..Hehe...

Huahua signing off

Friday, March 25, 2011

PLKN..PLKN.....

It's Huahua talk show...

Ok,sebelum aku start show ni..korang tahu ape tu PLKN??..meh aku cite sikit-sikit tentang PLKN.PLKN adalah salah satu program oleh government Malaysia untuk membentuk remaja-remaja agar mempunyai nilai Kenegaraan yang tinggi serta patriotism yang mantap.Maksud PLKN adalah Program Latihan Khidmat Negara. Setiap tahun,akan ada tiga siri dan dalam plkn tersebut,macam-macam aktiviti yang terdapat dalam PLKN.Camne aku tahu semua ni,sebab aku pernah lalui plkn.Aku masok PLKN siri 1 Kumpulan 6 2009 camtu kot.Aku dah lupe,tapi tang aku tahu...aku siri 1 kumpulan 6.Hahahah..Funny moment that time and sumpah aku cakap,once a million experience yang aku takkan lupe dalam hidup.

Ok,berbalik cite PLKN,tadi aku surf la Fb aku..then aku teringat la ttg Plkn aku.Search punye search,terjumpe la aku group untuk siri aku.Kem aku,Kem Puncak Permai(KPP)..fuh..sumpah aku layan dalam tu.Yer la,jumpa kawan baru,dan macam-macam lagi.So kesimpulanya,aku learn new thing during PLKN.Haa..ni mesti ade yang pkir,Plkn tak best...Tapi aku cakap kat korang.,Sumpah...korang having fun and enjoy during 3 months time plkn.Seriously aku cakap,memang best...lagi2 la time menembak...mak aih,pegang M16 lak tu..Ha..aku dh cakap best ape..so conclusion for the last,PLKN best.Aku cakap best,best la...jangan la nk bangkang ape lagi...korang tak rugi masok plkn,kluar2 dapat gak duit.Lagipun,banyak pengalaman korang pelajari.Yer la,selain kenal dengan perempuan baru*bagi aku la...lelaki and perempuan lak..jumpe laki hensem..tapi BOTAK....hahaha..tu la hakikatnye..BOTAK...

Kalau aku nak cite sal plkn time aku,mak aieh...gila cramp tangan aku nak taip.Tapi yang pastinya,sape yang lepas dan baru saja tamat plkn,korang mesti enjoy kan???rindu...haaa..same la macam aku,yer la..banyak story aku during plkn.Nak cite lagi,aku punye cite,aku jer yang tahu ape berlaku time aku Plkn dan sape2 yang sama dengan kem aku.Jangan lupe,trademark kem KPP,UP tum2...gile bapak la tumbuk kera.Macam langsuir la denda ni,yer la...buat 100x korang up tum2..penat macam longar semua skru2 kaki tangan korang.

Ok,dah..enough story..aku jst nk tunjuk picture2 during plkn aku,*banyak sangat kot..tapi yang aku choose la.okay...


Ni gambar time kelas jati diri.Gempak siot...semua orang ada dalam gambar ini.Aku camera man jer...

ha..ini mesti.Bebaris..so ni gambar untuk kompeni Bravo,ade 4 kompeni k..ALPHA,BRAVO,CHARLIE dan DELTA.Aku dalam kompeni Alpha



Tengok,kanak-kanak riang.Memang enjoy sakan la kawan aku ni,siap melompat lak tuh.hahaha



ha ni la kem aku...Kem Puncak Permai..KPP....bagi aku the best la sebab aku masok kem ni jer..




ni gambar tak bleh blah.Sebab aku ade dalam tu,mane tak nye.Aku layan jer la dalam senamseni.HAHAHA..layan...senam seni kot..ape senam seni,tak nak ingat.hahaha




haaa.... ini la merakit dan aku ka belakang sekali,sebalah kiri yang kurus tuh..HA...rakit ni tak silap aku,Alpha yang menang kot...hahaha....





Haaa...ni pulak gambar perempuan.So,obviously lelaki kat sini cari perempuan yang dey all suke..hahaha..bagi aku..aku tak la..sebab aku dah ade time tu..hahahaha..tapi aku make friend...tak salah kan...hahaha




ni pulak TTS,Tempur Tanpa Senjata or kiranye,selfdefence la..mak aih...AIYA...tu jer la aku dapat sebut.Tendang sana-sini..macam Bruce Lee lak...hahaha



dan ini time khidmat masyarakat dimana kite orang arang akan buat keja amal cmtu la...so layan habis

So dengan ni,aku memang masih ingat ape yang happened during plkn aku.BEST WOI...so nak cite lagi...x nak...sebab panjang sangat...lenguh tangan aku...so enjoy ya...

Huahua signing off

SECOND ODER-Calculus-

Huahua talkshow on air now...


Ok,sebelum aku start talkshow aku..anyone who taking calculus,can please teach me how to do second order sampai aku paham..nanti aku beri reward??anyone..


Haa..ni la aku...aku dah la study menatang second order ni,tapi...maseh gak aku lupe camne nak buat second order.What the fartt...haha,so forget about my test k.Sebab aku dah buat yang terbaik,so confident la.So now,aku nak cite ape lagi...


Sebab,it's weekend yahoo...tu je aku nak cite dalam talkshow ni...nanti aku cite bende lain lak..okay


Huahua signing off..

Thursday, March 24, 2011

Coffee in the morning...

Welcome to Huahua talkshow again....Wow,it's friday and how do you start your day???


Some people starting their day with coffee.Nice,same goes to me,start the day with coffee.So do you know what type of coffee,i meant..the recipe for coffee.Here some of example that i already taste.


CAPPUCCINO


Haa...cappuccino,who doesn't know cappuccino? cappuccino is the most popular coffee in the world. Great and light taste i think, but ya..cappuccino taste nice.Even, cappuccino are one fo the most popular types of espresso drink.Light and foamy coffee which cappuccinos are only espresso and foam,but the liquid milk that create the foam.Skillful barista can create a nice foam when making cappuccino.

LATTE

latte has a bit familiar with cappuccino but it's contain more foamed milk which more milkier than cappuccino.Same with cappuccino,but the amount of foamed milk create more foamy and heavier than cappuccino but still persevered the taste of the coffee.One of most popular coffee and easy to make than cappuccino.

  

ESPRESSO



Ok, this is the usually coffee drink by all people around the world.Well,it's a regular coffee and it fine with all kind of recipe.Well, i usually take this as my morning breakfast drink,haha...I'ts perfectly or suitable with all type recipe such as hot or cold coffee. 

Ok,that's all i can listed for now...cuz to many coffee in the world.But three of this,i already taste it...STARBUCKS la...where else...kahkah..
well, i'm a coffee lover and coffee start my day everyday.

So,see ya'all at my next post and happy reading...derr...

p/s: sorry about my English, just my style...dat's all...Huahua

Huahua signing off 

Tuesday, March 22, 2011

Hari ini dalam sejarah Industrial Process class

Hallooo...and welcome to Huahua talkshow.


Ok,settle dah test statistic hari ini dan tinggal calculus on friday.Getting pressure after this thursday.Gerrr...pfftt~~


Ok,just nak share especially classmate aku,EH4DB.. Korang tahu tak,berape orang je yang turun kelas IP hari ini??cube teke??...10,12 or full class student..semua nya hanya rekaan semata2. Korang tahu, minimum yang paling latest sampai sekarang yang datang kelas IP adalah...jeng2...8 orang sahaja dan hari ini adalah minimun pelajar yang hadir.So korang bayangkan,8 over 20 yang datang kelas IP hari ni,12 orang lagi pegi mane.Jom,kite ekot alasan-alasan yang aku dengar dan komen classmate aku hari ini


Student A: "hehe...aku bangun akher.Pukul 7.30 aku bangun...apa yang korang belajar time Ip tadi??"


Student B: "aku pun sama,malam tadi aku tido lewat. Kan hari ini ade test,so tu sebab aku tak turun Ip,apa korang belajar time Ip tadi?madam cari tak?"


Student C: "hehehe....biasa la,hari selasa kan kelas di audi.So aku memang dah plan escape.Lagipun,aku semalam dah turun n hari ni test statistic,dah belajar blom?haa...tadi belajar ape time Ip??ade kuiz tak??"


-harap maklum,ini hanya aku dengar dan ingat.Ingat pun myb tak btol kot(sorry ya) dan last jawapan dalam dialog ni"tadi belajar ape time Ip??"-


Dipendekan cerita apa yang sebenarnya berlaku semasa kelas IP tadi begini. Korang bayangkan,8 orang yang hadir dari 20 orang,ape perasaan lecturer??mesti nak naik angin la..dh student datang sikit.Pastu lak,laptop takde,haa...korang nak belajar camne kalau dh smue note dalam powerpoint.Pastu lak,ambil projector bukanya awal2 or before start kelas,tapi lepas lecturer datang baru nak ambil....Ish..ish...*aku adalah golongan yang hadir ya..harap maklum.


So,dengan tabahnya 8 orang yang hadir ni,kene dengar tempias lecturer yang marah sebab hal ini.Lagipun,lecturer ini baru first time marah kat student dan group aku la paling first.WORLD IP CLASS RECORD kot,bukan Guinness book world record ok.Pendek lagi pendek cite,kelas start pkl 8,dengan officially tamat pukul 8.30.Mak aih,first time untuk semester ini kot,kelas dismiss awal..


Lagi dipendekan cerite dan buat tamatkan cerita ni,Pengajaran penting yang diperolehi dari kejadian kelas IP hari ini*khasnya untuk classmate aku iaitu 12's EH4DB..



  1. Datang la ke kelas dengan rela hati walaupun anda malas.
  2. Bawa laptop sebab hari selasa amat memerlukan laptop
  3. Ambil projector before lecture datang dan siapkan semua or prepare utk study
  4. Datang la sebab,time kelas IP la paling ideal untuk CNP*copy and past* jawapan dari kawan kalau tak siap assignment korang
  5. Always said *understand* walaupun korang tak faham,sebab IP punye subject just banyak hafal.Tak macam calculus yang peningkan kepala dengan calculation
  6. Tido hanya digalakan apabila rehat sebentar sahaja sebab rehat akan berlarutan sehingga the end of the lecture*mengikut permerhatian aku
  7. Bawala gadget anda(Ipod,Ipad,Mp3 player,Psp,Laptop dan sbgnya) sekiranya anda boring dalam kelas*tidak digalakan selalu berbuat demikian kerana hanya anda sangat-sangat mengantok sahaja boleh berbuat demikian..sebab..utk hilang ngantok la
  8.  LAST and the last,TURUN je kelas IP,layan kan diri anda sebab FINAL EXAM dah dekat.Aku punye note tak cukup lengkap ni
So,ending talkshow ini....Majulah Sukan untuk negara dan support our local Huahua Talkshow...hAHAHA...kidding...

Huahua signing off




Monday, March 21, 2011

Take a break..My upcoming movie

Hello dan bertemu kembali dalam rancangan saya.Huahua Live show..*bongok mengarut.


Kali ini,dalam bm+bi ya...nk review upcoming movie yang aku pick. So let's review it.. Roll film...




1)Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides



Ha...ini la movie yang aku paling minat. CAPTAIN JACK SPARROW...lawak habis tahap gaban. For yang tak tahu pasal jack sparrow ni,korang memang kuno habis,better pergi zaman hang tuah la.So sinopsis tentang chapeter ni, advanture jack sparrow yang bertemu dengan scandal yang jadi tak jadi..sape lagi..ntah..aku pun x tahu sape, sebab aku tgk kat web jugak ni. So, as usual,captain BARBOSA, kawan jahat tapi kamceng dgn jack sparrow ni yang akan bertemu dengan Captain Blackbeard. Captain Blackbeard ni kalau penah dengar, mcm lanun lagendary la. So bla..bla...adventure jack sparrow mesti ade lawak tahap pecah perut.Ok...next movie please.


2)Captain America: The First Avenger



Ha...ini pulak cite sal Captain America. Favorite hero aku time kecik gak la sebab action figure die cool.Ha..zaman cerita ini time perang dunia kedua,so tahu2 la sape musoh time tu. Steve Roger a.k.a Captain America yang terhasil dari parent dier,hahaha...*kidding...dari experiment tentera untuk hasilkan super soldier camtu la.Tak silap aku la...tapi aku tengok preview cite ni kat you-tube..FIVE STAR THUMB up...ok...so nanti la..aku just cakap je....Next please.


3)Transformers: Dark of the Moon



Ini dia, cerita aku yang aku paling tunggu gak.Transfomers..tak sabar nak tunggu cite ni kluar kt wayang.Ha..cite ni kisah tentang time Niel Armstrong pergi bulan,n jumpe transfomers kat bulan,so kirenye bkn Sam Witwicky punya nenek yang tahu transformers first,tpi Neil Armstrong..hahaha...*aku nk tnye si Neil ni. Aku dengar dalam ni ade unicorn, transfomers paling kuat la antara transfomers,tapi si unicorn ni nk kte autobots,bukan apatah lagi decepticon. So die ni mcm tuhan transfomers la.Kalua korang ade tengok transfomers time kecik2,tahu la sape unicorn. Aku tahu sebab aku peminat transfomers time kecik2 dulu. So as usual, kereta sport la yang jadi tumpuan dalam cite ni.AND...My sayang Megan Fox tak berlakon dalam ini...Waa...ni yang buat aku rindu kat die..*harap maklum,ini cuma khayalan semata-mata...hahaha...so tunggu jer movie ni datang k.Mlas nk cakap banyak.


4)Fast Five



If you smell,what The Rock, Is cooking...masak sambal belacan kot...HAHAHAha....Ni dia, cite kereta paling fames dalam dunia kot.Sape tak kenal O'brian. Hahaha...best sebab,kereta dalam cite ni gempak habis. Ye la,sape yang tak nak kereta dalam cite ni.Kalau aku,simpan dan simpan,tak kan bawak kat jalan raya kt malaysia ni.Ye la,dh upgrade..x pasal2 kang kene jpj.Dalam cite ni,bese la,o'brian and dom la watak utama n sape2 lagi racer la dalam ni usaha cari freedom dengan mcm2 cara*aku mls nk tulis lagi ni...tgk preview.Tapi,THE ROCK ade dalam ni,smack down x de...hahaha..sory to the rock fans,x der people elbow...hahahaha...


5)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II



Encik Kari reporter..eh2..salah..harry potter...haa ini final sequel cite harry potter.So sape die hard fans harry,jangan sedih..sebab harry potter adalah imaginasi sahaja...dalam cite ni,well as usual,harry potter akan berlawan dengan voldermot*aku x reti eja name villain ni.So aku pun x tahu ape nk cakap pasal harry potter ni sebab yang episod before ni aku blom tengok lagi,so nanti la aku layan harry potter marathon.Haa...aku suke ema watson dalam ni,cute ape...HAHAHA....well...ni video preview kat bawah..link je...clik ya..


Banyak lagi preview aku nak kongsi tapi ni top 5 movie yang aku preview dan menarik perhatian aku.Nanti2 la aku preview cite ape yang best yang aku nak share dengan korang.Well..

Huahua signing off here,adios. 

Sunday, March 20, 2011

White Dove and A Crow



Story about a crow and a white dove


one day, a crow fly freely at some places without any purpose. In mean time, some other bird fly with their couple and make the crow upset.


Later, the crow saw a white dove at a park and immediately fly to the white dove. So the crow asked the white dove;


Crow: " would you be my couple for accompany me fly this park"


White dove: "sure, but you a crow, i'm a dove. I would fly with you if you turn me into red color"


Crow: "I would do it,but please give me a time"


So, the crow tear his body with it's beak and it's blood splash to the feather of the dove. The dove turn to red color due to the blood from the crow. In mean time, the crow fell down and saw the dove turn red for the last.


The white dove try to waked the crow but the crow never waked up. It's too late for the dove to said that the crow doesn't had to do such action. The dove will fly with the crow as the dove know that,the crow is honestly asked the dove to fly with the crow..


 p/s: this story i found from someone blog...lalal...i don't know..just surf it. So..enjoy it,*layan jiwang before tido dan tambah picture...hahaha... 






-Huahua-

Monday


Yahoo... it's monday already and a new week just started for me and for everybody too.


And by the way, those picture above this, isn't it nice? for me,it's a art. I like it and thinking i want to buy a camera dlsr or what ever it's name. Snap some picture and share it in my blog.Later i ask my parents to buy a camera for me...hehehe*saya mahu kamera...


There something bother in my head now,so kinda hard to sleep at this time.Later or after this,dreamland and some pillow + blanket = SLEEPING...ya2 i go to sleep la...


Honestly, yesterday was a boring + nothing to do + lonely + blur + act stupid = SUNDAY. I don't know why yesterday was a very-very boring sunday for me. Never mind, already forgot it.I HATE IT.


Cehhtt... I think i solve my problem now...well, how i do it? just do by your own. You got your own way how to solve it..duh!...


Off set and signing off. Huahua

Saturday, March 19, 2011

It's Sunday...

It's sunday and the end of a weekend. Well, after this got no time to online. Ya la, i got test on tuesday and friday, doing tutorial and so on. So ending this week, let's rep up what just happened to me this week.


Monday
- nothing special on this day just a busy class and bla..bla..bla..


Tuesday
- well, honestly i hate tuesday, Starting from 8-6..that is my time table..."holy SHIT"... but, already get used of it


Wednesday
- This day i started learning Virtual Dj, wow.. I want to learned how to mixing, looping, and so on. hahah...Then, on this day, i skipped class, so it's just liked a public holiday for me. HAHAHA...Miss, sory ek tak turun,even dah tau ada kuiz..HAHAHA...


THURSDAY*HARI MALANG
- why?????? MY laptop going stupid and crazy and DEAD. Meaning, it's broken already, OR ROSAK.... Gerrrr, My laptop.. one of my life and most important gadget for me. ABAH,beli baru...please...... hahaha... 


Friday
- Haaa... well. i already told what happened on this day. my eyes suddenly freeze for a moment and saw someone during lunch. lalala... don't want to talked much on this day. Next friday ya, Kita makan sama di kantin, INGAT..INI PLAN MESTI BERJAYA....HAHAHA... By the way, I started to blogging and using twitter, hahaha....just check thru my fb.


Saturday And Sunday
- ENJOY...that's all i can express for this two week. LALAl...ya lo, IT's weekend,so everybody deserved to relax and enjoy their weekend.


Arh...almost forgot, i already updated my song on my blog. Hahaha..first song which is ROCKY theme song. Hahaha...got six song on my playlist, any suggestion for new song,just leave your comment k. 


So, wish me luck for my test next week, i got two test, statistic and calculus. And JACKASS 3D, Triple thumb up, hahaa...for those who not open minded, don't see this movie.



nuts and ..... hahaha...RATED (PA) -parental advisory-


JACKASS

ARSENAL 2-2 WEST BROMWICH ALBION

ARSENAL..this is the gunner...
Well, all my friend know me as fan of Arsenal. So, don't ever think to convert me to other football club ya...INGAT....


Just now, i saw arsenal match with west bromwich albion. For the first half, honestly, arsenal played like someone who just started playing PES 2010. Well, here one of my friend said that"arsenal men macam sial11...", and then i said to him, "sabar, magic going to happen after second half. Second half begin and that time arsenal score some goal and then tied the score with 2-2.See, i already told, magic going happened during second half,"aie..ko cayak x?...haaa..."


So, never ever or ever ever after, i support for other football club than ARSENAL.. I still believed that THE INVINCIBLE will happen next season or next next next....but still, this match make me frustrated a bit cuz i want to see some winning from ARSENAL...waaaaa...tolong la menang!!


Bla..bla..bla... I LOVE ARSENAL....



Line up arsenal team during the era of THE INVINCIBLE 


Arsenal player for this season


This is the DIE HARD FAN ARSENAL which is my friend. AIYIE...hahaha


Saturday

Saturday..great day today. Enjoy and hang out with my friend. Well, just sitting in front of pc, for two days, wow.... *get a life nabil.... hahaha...
so, today... going to spring with banu,syamel,and nizam. Then meet azmi, teng and some other friend that i meet today. Hahahaha...great and i have fun today. Never feeling great just like today. Ya la, doesn't had time to go out, hang out and lepak with friend. 


And tomorrow sunday, and then monday. pfffttt~~~....i hate to start a new week when i still want to enjoy. Well, that goes my life, monday- friday fill with classes and quiz or test or assignment . Wait the minute, friday...yes...i like next friday. Jeng2...what happen on that day..?? so wait for the next friday...kahkah...


Haaa... for my best friend eifah adilah..happy birthday to you and may you enjoy with ur love one. Jangan gadoh2 or ape....kang aku jugak tempat ko ngadu..KAHAKHA... no present yer..ko dh besar.


I want my life back, back 4 years ago, when i still enjoying my life. Not thinking of anybody or taking other person feeling, you know what i meant??haaa... 


So..today, great and ending this saturday with a smile..

Friday, March 18, 2011

RECYCLE BIN

Facebook...suddenly, i felt strange after saw it. How come i saw those thing again? I tried to erase it from my mind and saw it again, make me....ARHHHH!!! 
Hell no i'm going to thinking that anymore. I don't want to saw it, please, no more of those thing in my facebook... I already forget it for a week and i get used of it now, but see that thing again... tolong la... jangang.
I don't want to think or remember all of it... cehtttttt... DELETING IN RECYCLE BIN -DONE-

Lapar

Wow...setengah hari duduk online dalam bilik, dan perut sudah berbunyi. Aiya..time ni la aku tengah pikir nak makan ape...


laksa..I want laksa..lapar. Lagipun aku dah lame tak makan laksa. Lagi2 la time puasa, mak aih..or paling best, time balik kampung, komform jumpe laksa je. Ye la, aku ni one of hantu laksa kot...kahkah... jap,think other food lak,


mak aih, nasi ni yang buat aku semakin lapar. Nasi ayam penyet yang paling sedap pernah aku rase la tyme aku makan dekat dengan arif hotel dekat satok, mak aih...tapi time aku family day fakulti aku pun,sedap gak. Not bad ah,fadzlee..cari ayam penyet yang sedap. Yang penting, sambal is important dan yang  buat nasi ayam penyet ni sedap,lagi2 la ayam yang besar tambah sambal. Aiyo, perut bunyi lagi.


ha...ni satu most fav food aku paling suke, MEE GORENG MAMAK. Lagi2 la time masih panas and pedas, superb la... first time aku makan mee ni tyme aku pergi miri, ntah nape aku baru tahu ade mee goreng mamak, dlu aku selalu makan mee goreng biase je. But now, mee goreng mamak, dh sebati dh dengan hidup..HAHAHA


ha...tengok, udang, ayam, sayur all in one pot. Tom yam la..sape yang tak pernah rase tomyam..memang nak kena TomoiTomyam kot... Hahaha...


ini adalah begedil...WAAA...pagi tadi kawan aku beli,tapi begedil kentang. Aku nak begedil daging. Lame dh aku tak makan begedil ni...nanti la..time aku balik rumah..suruh mak aku buatkan begedil. 

conclusion, skang aku tengah lapar, so aku nak makan ape yang ade dalam bilik aku ni. Jap aku tunjuk korang ape yang aku akan makan,

ha...ni la teman sejati aku kat kolej. kalau lapar je, makan maggi tomyam. Phew..sedap ape,dh smua aku list makanan tadi tak ade dpan aku, maggi pun aku lahap.Hahaha...